Нашоукраїнців, які підписали коаліційну угоду, можуть виключити з партіїВиключити з партії і забрати депутатський мандат пригрозив Віктор Ющенко \»нунсівцям\», які підписали угоду про коаліцію. Про це Президент заявив журналістам низки друкованих видань. Глава держави стверджує — коаліціонери вчинили наперекір волі партз\’їзду і тепер мають за це відповідати. Розправа над відступниками має відбутися наступного тижня. Щоправда, у ЦВК кажуть — позбавити депутатів НУНСу мандатів, які представляють партію \»Народний союз наша Україна\» буде не так і просто. Останнє слово — за з\’їздом усього блоку.

Тріщить по швах. Коаліція б`є по президентській партії. Іти звідси вирішив Роман Зварич. Бо — незгодний. Виявляється — він до цього хоч і говорив, та не те. Весь цей час мовчки хотів у коаліцію. До того ж — вважає, рейтинг партійному лідеру добряче псує глава президентського секретаріату Віктор Балога. Перед тим як іти з партії, Роман Зварич хоче порадитися з Віктором Ющенком. Якщо той знайде на нього час.

Роман Зварич, народний депутат, НУ-НС: \»Уже 3 рази просився на таку зустріч. Це перший раз, що я прошуся до Президента… Нам потрібно було входити в коаліцію, брати на себе відповідальність..\»

Зібрався залишити партійні лави і Руслан Князевич — один із підписантів коаліційної угоди. Щоправда лідер — Президент України — лише ЗА те, щоби очиститися від тих, хто зрадив партії — з новою коаліцією. А це — депутати Микола Мартиненко, Олександр Третьяков, Валерій Борисов, Едуард Зейналов, Юрій Ключковський, Ольга Герасим\’юк та Руслан Князевич. Попросити їх на вихід з партії Президент хоче якнайшвидше.

Віктор Ющенко: \»Ми на тому тижні проведемо другий етап з`їзду, і , переконаний, що з`їзд визначиться по тому, як віднестися до тих людей, які підтримали коаліцію всупереч з`їзду, як цих людей виключити з партії, як цих людей виключити із списку народних депутатів. Це будь-яка політична сила зробила б… Це гарний процес, це процес очищення\».

У кулуарах шепочуться: такий рух ще й через те, що партію \»Народний союз Наша Україна\» зібрався проковтнути Єдиний Центр. Хрещеники глави президентського секретаріату Віктора Балоги — відмахуються. Та віддані Президенту депутати кажуть: окремі сигнали про атаки єцівців — до них таки надходять.

Василь Петьовка, народний депутат, НУ — НС: \»Не потрібно змішувати — мухі отдільно, котліти отдільно. Не потрбіно змішувати — нехїай собі розвивається\».

Ксенія Ляпіна, народний депутат, НУ — НС: \»Темні сили літають і крилами машуть — але на це не треба зважати, вони завжди машуть крилами.. ЄЦи всякі… До деяких виконкомів, оскільки в нас є деякі проблеми, під\’їжджають зараз — \»давайте ЄЦ може вам доможе\»

Нашоукраїнці-підписанти коаліційної угоди наразі відмовчуються. Але пояснити усе, що відбувається у партії — обіцяють найближчим часом.

Добавить комментарий