Видобуток вугілля на глибоких шахтах України можуть заборонитиМіністр вугільної промисловості України Віктор Полтавець допускає, що видобуток вугілля на глибоких шахтах України може бути заборонено. Про це Міністр сказав вчора журналістам в Донецьку, коментуючи роботу урядової комісії з розслідування причин аварії на шахті ім. Скочинського.

В.Полтавець відзначив, що на сьогодні комісія з\’ясовує, чи дотримувалися на шахті вимоги нормативної документації щодо видобувних робіт. При цьому міністр наголосив, що якщо порушень технологічної документації не було, то це означатиме, що на таких глибинах (йдеться про 1200 метрів і більше) ведення робіт треба забороняти.

В.Полтавець також уточнив, що аварійно-пошукові роботи на шахті ім. Скочинського будуть завершені до вечора 10 червня. Міністр вказав, що вже пройшли два засідання урядової комісії, на яких було розглянуто питання, пов\’язані з подальшим веденням робіт із ліквідації наслідків аварії.

В.Полтавець відмітив, що внаслідок аварії обвалено до 700 тон вугільної маси, і щоб прибрати її, крім рятувальників, у шахті працює 50-60 шахтарів.

Нагадаємо, 8 червня, о 10:26 на шахті ім. Скочинського (ДП \»Державна вугільна енергетична компанія\») у Донецьку у 2-й західній лаві сталися викиди вугілля і газу (газодинамічне явище). У цей час на аварійній ділянці був 51 гірник (за даними МНС — 53). 38 гірників вийшли з аварійної ділянки самостійно.

На сьогодні виявлено тіла шести гірників, доля сімох залишається невідомою. Уряд створив комісію із розслідування причин і обставин аварії на шахті ім. Скочинського під головуванням Міністра вугільної промисловості Віктора Полтавця.

Добавить комментарий