лицьова цегла червоного кольоруБудівельну цеглу можна охаректеризувати як «структурні елементи прямокутної форми і зручного розміру, які виготовляються з відповідного типу глин шляхом формування, сушіння і випалу». Цегла — це універсальний матеріал, який має безліч цілей, в тому числі надання будівлі стійкості і міцності, а також естетичної привабливості.

Особливості матеріалу

Цегла виробляються в «готових до застосування» розмірах і формах, які дуже зручні у користуванні і використанні. Існує три основних типи: облицювальні, інженерні і звичайні.

Pізновиди:

  • Лицьова цегла є найбільш популярним типом і фасадним матеріалом протягом тисячоліть, особливо на ринку житла. Вони в основному використовуються для зовнішніх стін будівлі і, як правило, вибираються за їх естетичні якості. Оскільки фасадний матеріал має найбільший вплив на зовнішню естетику будівлі поряд з дизайном, вибір правильного матеріалу є дуже важливим рішенням.
  • Інженерна цегла має високу міцність на стиск і низьке водопоглинання. Вони використовуються за своїми фізичними характеристиками, а не за зовнішнім виглядом. Матеріал традиційно застосовується в цивільному будівництві та найбільш підходить там, де важливі міцність і стійкість до впливу морозу і води. Ряд ситуацій включають в себе земляні роботи, колодязі, каналізаційні труби, підпірні стінки і гідроізоляційні покриття.
  • Цегла рядова. Незважаючи на свою назву, звичайні цеглини насправді є найменш поширеними типами. Вони, як правило, мають меншу міцність на стиск, ніж облицювальна або інженерна цегла, і більш низьку якість. Також менше уваги приділяється постійній появі звичайної цегли. Звичайні цеглини не повинні використовуватися під землею і часто застосовуються тільки для внутрішньої кладки.

Звичайні будівельні цеглини зазвичай мають прямокутну форму, міцну структуру і виготовляються з цегли-глини відповідного типу. Однак у будівництві будинків іноді використовуються цеглини модифікованої форми, пористої або порожнистої структури, а також з матеріалів, відмінних від глини.

Де купити цеглу в Харкові

Цегла в Харкові, ціна якої залежить від типу і характеристик продукції, можна придбати в інтернет-магазині Building Ceramics. Компанія пропонує широке розмаїття товарів за доступними цінами.

На сайті Building Ceramics можна придбати такі різновиди цегли:

  • ручного формування;
  • клінкерна;
  • лицьова;
  • рядова;
  • вогнетривка цегла;
  • аксесуари для кладки цегли.

Доставка продукції доступна в усі міста України. На сайті також представлено широке розмаїття будівельних матеріалів, блоків, фасадної плитки, бруківки, покрівлі та інших товарів.

Добавить комментарий